Haber

İşgalci İsrail Şifa Hastanesini vurdu! Korkunç bilanço açıklandı

Gazze hükümeti, İsrail ordusunun Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yerleşkesindeki yoğun bakım ünitesi, doğumhane ve ameliyathane binasını vurduğunu duyurdu.

Hükümet basın dairesinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun gün içerisinde Şifa Hastanesi’ne füze, roket ve uçaklarla saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, İsrail ordusunun baskınlar sırasında yoğun bakım ünitesinin son katı, doğumhane binası ve ameliyathane binasını vurduğu, ayrıca diyaliz bölümünün yanındaki alanın da hedef alınarak yangın çıktığı belirtildi. yerde.

Yoğun bakımda yatan bir hasta, 2 bebek ve ameliyathanede yaralanan 5 kişi hayatını kaybetti.

Açıklamada, ameliyathanelerde hizmetin kesilmesi nedeniyle yoğun bakımda yatan bir hasta ile 2 prematüre bebeğin hayatını kaybettiği, yaralı 5 kişinin de hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin hastane binasından çıkan bazı Filistinlileri doğrudan hedef aldığı, yoğun saldırılar nedeniyle sağlık ekiplerinin müdahale edemediği, İsrail’in hareket eden her şeyi hedef aldığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun sürekli saldırılarda bulunduğu Gazze Şeridi’nde Şifa Hastanesi ve çeşitli hastaneleri kuşattığını belirtiyor.

ŞİFA’DAN SON EKRAN

Saldırıdan hemen önce çekilen bu fotoğraftaki bebeklerin akıbeti bilinmiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu